/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ De ce în scuarul Catedralei au fost instalate 10 figurine și ce mesaj transmit acestea?

missing
18 octombrie 2017, ora 13:58

Scopul campaniei este de a sensibiliza şi a informa societatea despre riscurile şi consecinţele fenomenului traficului de persoane, cu accent pe anumite grupuri de risc, între care copii ai străzii, rămași fără îngrijirea părintească, orfani, tineri absolvenți ai instituțiilor rezidențiale, victime ale violenței în familie, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice.

Mesajele sunt transmise prin intermediul a zece figurine umane pe care sunt inscripționate istorii reale ale victimelor, cetățeni ai Republicii Moldova. Acestea vor fi plasate, în perioada 18-25 octombrie, în centrul municipiului Chişinău. Istoriile scrise în limbile română, rusă, găgăuză, ucraineană și romani simbolizează soarta miilor de victime ale traficului de fiinţe umane (TFU), care de multe ori rămân nevăzute.

De asemenea, a fost desfășurat un atelier de lucru, în cadrul căruia au fost discutate subiecte ce țin de asigurarea funcționalității mecanismului interinstituțional de asistență, protecția victimelor TFU și prevenirea cazurilor de TFU în municipiul Chișinău.

La eveniment au participat specialişti din administraţia publică centrală şi locală, reprezentanţi ai administraţiei municipiului Chişinău, ai partenerilor de dezvoltare, ai misiunilor diplomatice şi ai societăţii civile.

Începând cu anul 2012, la 18 octombrie, Republica Moldova consemnează Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram