Evenimentul a avut loc în cadrul campaniei de informare „Invizibili printre noi”, lansată încă în primăvară. 

Scopul campaniei este de a sensibiliza şi a informa societatea despre riscurile şi consecinţele fenomenului traficului de persoane, cu accent pe anumite grupuri de risc, între care  copii ai străzii, rămaşi fără îngrijirea părintească, orfani, tineri absolvenţi ai instituţiilor rezidenţiale, victime ale violenţei în familie, persoane cu dizabilităţi, persoane vârstnice. 

Figurinele vor rămâne în centrul capitalei până pe 25 octombrie. Istoriile scrise în limbile română, rusă, găgăuză, ucraineană şi romani simbolizează soarta miilor de victime ale traficului de fiinţe umane care de multe ori rămân nevăzute, spun organizatorii.

De asemenea, a fost desfăşurat un atelier de lucru, în cadrul căruia au fost discutate subiecte ce ţin de asigurarea funcţionalităţii mecanismului interinstituţional de asistenţă, protecţia victimelor TFU şi prevenirea cazurilor de TFU în municipiul Chişinău.

La eveniment au participat specialişti din administraţia publică centrală şi locală, reprezentanţi ai administraţiei municipiului Chişinău, ai partenerilor de dezvoltare, ai misiunilor diplomatice şi ai societăţii civile.

Republica Moldova consemnează Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane, începând cu anul 2012.