13:49:55 25.04.2024
Stiri

Usatîi, convins că decizia Curții Constituționale nu e decât o „nouă COMBINAȚIE”: „Dodon să intre curat în alegeri”

Politică 18.10.2017 12:15 Vizualizări2092 Autor: Ziarul National
Usatîi, convins că decizia Curții Constituționale nu e decât o „nouă COMBINAȚIE”: „Dodon să intre curat în alegeri” facebook


Primarul de Bălți și președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, este convins că decizia Curții Constituționale de ieri, prin care s-a stabilit că șeful statului poate fi suspendat temporar din funcție atunci când nu vrea să semneze decretele de numire a membrilor Cabinetului de miniștri, ar fi „o combinație” între actuala guvernare și Igor Dodon. Despre aceasta Usatîi a anunțat într-o intervenție video de la Soci, acolo unde are loc Festivalul Internațional al Tinerilor și Studenților.

„Am primit acum un link… Doamne fereşte, Curtea Constituţională a decis să suspende împuternicirile preşedintelui Igor Dodon. Combinaţia aici este foarte simplă. Împuternicirile i-au fost suspendate lui Dodon pentru ca Plahotniuc să-l lase să intre curat în alegeri. Astfel va duce mai mulți demoni în Parlament”, a spus Usatîi.

Potrivit acestuia, Andrian Candu, care va deveni președinte interimar, îl va numi pe Vlad Plahotniuc în funcția de premier, fără ca Igor Dodon să se opună. „Candu, în calitate de spicher al Parlamentului va deveni preşedinte interimar și îl va numi pe Plahotniuc în funcţia de premier, va numi un ministru al Apărării şi aşa mai departe. Igor va ieşi şi va spune că a vrut să oprească doar că nu a putut. Va spune că a lupta până la capăt dar oligarhii l-au amăgit. Deci, totul este o combinație, iar ei merg împreună înainte. Dar noi vom merge împreună cu oamenii de bună credință și vom restabili dreptatea”, a conchis acesta.

Menționăm că liderul democraților a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că nu intenționează să-i ia locul premierului Pavel Filip și că actualul Guvern își va duce mandatul până la capăt.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md