Preşedintele Poloniei: Varşovia susţine aderarea Turciei la Uniunea Europeană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Andrzej Duda, preşedintele Poloniei, a declarat miercuri că Varşovia susţine aderarea Turciei la Uniunea Europeană, în contextul în care preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut insistent o poziţionare clară a blocului comunitar pe această temă, relatează Politico.eu.

Declaraţiile preşedintelui polonez au fost făcute cu ocazia unei vizite a lui Erdogan la Varşovia, prima vizită oficială a preşedintelui turc într-un stat membru UE, după tentativa de lovitură de stat din vara anului 2016.

Recent, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a afirmat că aderarea Turciei la UE este total nerealistă, iar cancelarul german, Angela Merkel, a exprimat o poziţie similară.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută după întrevederea cu Erdogan, Duda a declarat că ”Polonia a susţinut şi va susţine aderarea Turciei la Uniunea Europeană”.

”Sper că Turcia şi Uniunea Europeană vor merge în aceeaşi direcţie şi că, în final, Turcia va fi membru deplin al Uniunii Europene”, a afirmat preşedintele Poloniei.

Turcia a început negocierile pentru aderare în urmă cu 12 ani, însă discuţiile au intrat într-un impas, mai mulţi lideri europeni fiind critici faţă de acţiunile Ankarei după tentativa de lovitură de stat din 2016. De atunci, zeci de mii de oameni, inclusiv profesori şi jurnalişti, au fost reţinuţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...