După ce Filip s-a plâns de calitatea proastă a serviciilor de telefonie mobilă, problema a fost discutată la MEI

18 octombrie 2017, ora 11:58

În cadrul acesteia s-a decis ca ANRCETI să comande un studiu independent privind respectarea de către operatorii de telefonie mobilă a condițiilor de acoperire a teritoriului țării cu semnal calitativ, inclusiv în perimetrul drumurilor naționale.

În comunicatul emis de instituție se ai spune că regulatorul va actualiza prevederile metodologiei mecanismelor de verificare a serviciilor prestate de operatorii de telefonie mobilă, reieșind din normele internaționale existente la moment, în colaborare cu Ministerul economiei și Infrastructurii vor elabora și propune spre aprobare amendamente la legislația națională în domeniu, precum și alte acte normative existente.

Autoritățile mai spun că serviciilor de telefonie mobilă și Internet prestate cetățenilor, în multe regiuni, sunt nesatisfăcătoare. Calmîc a meționat că problema trebuie rezolvată în termeni cât mai reduși.

Potrivit comunicatului, reprezentanții ANRCETI au raportat că deja au solicitat, în regim de urgență, de la operatorii de pe piața autohtonă date tehnice privind serviciile prestate conform licențelor eliberate, precum și contactat instituții din domeniu de a realiza verificări în diferite zone ale țării a calității serviciilor prestate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram