„Este adevărat că mi-am depus cererea de demisie din funcţia de director adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie. Pentru a evita să-mi fie atribuite motive speculate, mă văd constrânsă să împărtăşesc motivele reale”, afirmă Cristina Ţărnă, după ce ieri în presă se vehiculau diverse informaţii.

Astfel, Cristina Ţărnă dezvăluie că unul dintre motivele demisiei sale este faptul că Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI), creată pe lângă CNA acum câteva luni, urmează să fie trecută în subordinea FISC. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de PD-iştii Sergiu Sîrbu şi Andrian Candu.

„ARBI abia a început să-şi pună la punct actvitatea, reuşind să recruteze angajaţi, să scrie regulamente de activitate (...), să stabilească prima comunicare cu Kroll. Destabilizarea Agenţiei nou-create, autonome şi independente în cadrul CNA, îi va amâna inevitabil activitatea. Cu tot respectul pentru Ministerul Finanţelor, nu cred în independenţa şi eficienţa ARBI în cadrul Fiscului”, susţine directorul adjunct al CNA.

Un alt motiv invocat de Cristina Ţărnă este reforma CNA.

„De ceva timp ştiam că Ministerul Justiţiei pregăteşte reformarea CNA, însă nu cunoşteam prea multe detalii. De curând, am aflat concepţia noii reforme: CNA se va transforma în avocatul businessmanilor şi se va ocupa doar de stabilirea contravenţiilor de corupţie mică şi foarte mică. Comentariile sunt de prisos”, spune Ţărnă.

Directorul adjunct de la CNA mai afirmă că reformele anunţate în domeniul anticorupţie nu coincid cu viziunile sale, iar în această situaţie nu vede rostul să rămân în această funcţie.

Totodată, Cristina Ţărnă a ţinut să infirme speculaţiile precum că ar intenţiona să candideze pentru alte funcţii publice sau să se implice în politică.