Usatîi, despre decizia CC: Toată această combinaţie, Plahotniuc şi Dodon împreună „merg înainte”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Renato Usatîi a criticat dur acţiunile „coordonatorului” regimului de guvernare, Vladimir Plahotniuc, şi preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care, potrivit liderului „Partidului Nostru”, implementează o nouă stratagemă în ajunul alegerilor parlamentare. Despre aceasta Renato Usatîi a declarat în timpul unei întâlniri cu tinerii activişti ai „Partidului Nostru”, la Soci, unde are loc Festivalul Internaţional al Tinerilor şi Studenţilor.

„Combinaţia aici este foarte simplă, atunci când sunt suspendate împuternicirile pentru ca Plahotniuc să-l lase pe Igor [Dodon] să intre curat în alegeri”, a declarat Renato Usatîi, care a mai menţionat că un asemenea scenariu îi va permite lui Plahotniuc să-şi aducă în Parlament cât mai multe persoane de-a lui, care „formal vor participa în alegeri pe lista socialiştilor”. În acest caz, „Candu, în calitate de speaker al Parlamentului, va deveni preşedinte interimar, Candu îl va numi pe Plahotniuc în funcţia de premier, va numi un ministru al Apărării şi aşa mai departe, iar Igor va ieşi şi va spune: „Am vrut să-i opresc, dar nu am putut, m-am luptat până la capăt, dar oligarhii ne-au amăgit”, a mai spus Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a îndemnat cetăţenii Republicii Moldova să nu creadă declaraţiilor lui Plahotniuc şi Dodon. „Ei împreună „merg înainte”, iar noi mergem împreună cu toţi oamenii de bună credinţă din Moldova şi trebuie să obţinem echitatea”, a declarat Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...