Om de afaceri, reţinut de CNA după ce ar fi încercat să corupă un inspector fiscal. I-a aruncat sub masă 10.000 lei pentru a muşamaliza unele încălcări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un om de afaceri din Briceni a încercat să mituiască un angajat al Serviciului fiscal de stat pentru a scăpa de sancţiune. Acesta ar fi aruncat 10.000 de lei sub biroul inspectorului fiscal, cerând ca ultimul să nu indice încălcările fiscale depistate la întreprinderea sa în urma controlului. Fapta a fost denunţată la CNA, iar omul de afaceri a fost reţinut pentru 72 de ore.

Potrivit materialelor cauzei, administratorul întreprinderii, supuse controlului, ar fi încercat să-l convingă pe inspector să renunţe la procesul-verbal cu privire la constatarea încălcărilor, propunându-i 10 000 de lei. Deşi angajatul SFS a refuzat recompensa, acesta ar fi aruncat banii sub biroul inspectorului, părăsind locul faptei.

Incidentul a fost raportat la DGT Nord a CNA, iar ofiţerii Centrului au iniţiat în acest caz o urmărire penală pentru corupere activă. În urma documentării, omul de afaceri a fost reţinut, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare pe un termen de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

Cauza se află în gestiunea Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA, urmărirea penală desfăşurându-se sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...