17:11:55 28.03.2024
Stiri

Declarația ministrului de Interne, după anunțul făcut de Plahotniuc în privința agenților de patrulare: Ce vor face de-acum încolo agenții de patrulare din R. Moldova

Social 18.10.2017 09:30 Vizualizări3745 Autor: Ziarul National
Declarația ministrului de Interne, după anunțul făcut de Plahotniuc în privința agenților de patrulare: Ce vor face de-acum încolo agenții de patrulare din R. Moldova


Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, recunoaște că agenții de patrulare din R. Moldova abuzează stopând șoferii în trafic, neexplicând și motivul pentru care o fac.

Jizdan a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că în ultimele luni a fost înregistrat un număr mare de plângeri din partea cetățenilor vizavi de această problemă, fapt care a impus guvenarea „să stopeze aceste abuzuri”. Astfel, pe parcursul acestui an au fost înregistrate 116 plângeri de acest gen, majoritatea fiind expediate „în ultimele luni”.

Ministrul de Interne a anunțat că vor fi elabotate unele proceduri-standard care vor impune agenții de patrulare să explice șoferilor motivul stopării, pentru că, deși această prevedere există deja în lege, nu toți polițiștii țin cont de ea.

Totodată, agenții de patrulare vor activa în special pe traseele periculoase, acolo unde este înregistrată o mortalitate înaltă din cauza accidentelor rutiere.

„Nu vor mai fi stopați șoferii care nu au încălcat regulile circulației rutiere”, a promis Jizdan.

Amintim că, ieri, liderul democraților Vlad Plahotnciuc s-a arătat nemulțumit de faptul că șoferii ar fi hărțuiți în trafic de către agenții de patrulare și a cerut Poliției să nu mai stopeze fără motiv șoferii.

Alexandru Jizdan nu vede o problemă în faptul că această cerință a venit de la Vlad Plahotniuc, afirmând că acesta este liderul partidului care și-a asumat guvernarea în R. Moldova.

Menționăm că în cadrul Inspectoratului Național de Patrulare activează în prezent 1 207 angajați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md