Scădere dramatică a averii lui Trump de când a devenit președinte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Donald Trump a căzut 92 de poziții, până pe locul 248, în clasamentul celor mai bogați 400 de americani, în condițiile în care averea sa este mai mică cu 600 de milioane de dolari comparativ cu anul trecut, fiind estimată la 3,1 miliarde de dolari, potrivit topului publicat marți de revista Forbes, informează Agerpres.

Dacă în 2016 Donald Trump, primul președinte american provenit în exclusivitate din sectorul privat, ocupa locul 156 în clasamentul celor mai bogați oameni din SUA, în acest an el împarte poziția 248 cu co-fondatorul și directorul Snap, Evan Spiegel, care la 27 de ani este și cel mai tânăr miliardar din topul Forbes.

Revista Forbes a dat vina pentru scăderea averii lui Donald Trump pe condițiile dificile de pe piața imobiliară din New York, la care se adaugă un acord costisitor pentru a pune capăt proceselor prin care Universitatea Trump este acuzată că i-a înșelat pe studenți precum și campaniei prezidențiale costisitoare.

La nivel general însă, cea de a 36-a ediție anuală a clasamentului celor mai bogați americani publicată de Forbes arată că averea combinată a celor mai bogați 400 de americani a atins nivelul record de 2.700 miliarde de dolari, în creștere față de 2.400 miliarde de dolari în 2016, iar averea necesară pentru a intra în acest club exclusivist a atins nivelul record de două miliarde de dolari.

Forbes estimează că sunt 169 de miliardari americani prea „săraci” pentru a fi incluși în clasamentul celor mai bogați 400 de americani, care include în acest an 22 de nume noi, inclusiv co-fondatorul și directorul Netflix, Reed Hastings. De asemenea, averea netă a unui membru Forbes 400 a atins nivelul record de 6,7 miliarde de dolari, față de șase miliarde de dolari anul trecut.

„Cei mai bogați americani sunt mai bogați ca niciodată. Averea minimă necesară pentru a intra pe lista Forbes a celor mai bogați 400 de americani este acum una record de două miliarde de dolari”, au apreciat editorii șefi de la Forbes Media, Luisa Kroll și Kerry Dolan.

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, ocupă prima poziție a Forbes 400 pentru al 24-lea an consecutiv grație unei averi de 89 miliarde de dolari, urmat de fondatorul și directorul Amazon, Jeff Bezos, cu o avere de 81,5 miliarde de dolari, și Warren Buffett cu o avere de 78 de miliarde de dolari. Pe locurile următoare se situează inventatorul Facebook, Mark Zuckerberg și fondatorul Oracle, Larry Ellisson.

Forbes subliniază că Mark Zuckerberg este miliardarul a cărui avere a crescut cel mai mult comparativ cu anul trecut, cu un salt de 15,5 miliarde de dolari, până la 71 de miliarde de dolari, ceea ce îi oferă locul patru în topul celor mai bogați americani. În schimb, este pentru prima dată după 2007 când Larry Ellisson nu mai este unul din primii trei cei mai bogați americani, chiar dacă averea sa a crescut cu 1,8 miliarde de dolari, până la 49,3 miliarde de dolari.

În total, doar 50 de femei se numără printre cei mai bogați 400 de americani dar niciuna nu se situează pe primele zece poziții. Alice Walton, fiica fondatorului lanțului de magazine Wal-Mart, Sam Walton, se situează pe locul 13 cu o avere de 38,2 miliarde de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...