/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Modernizăm cu sprijin românesc. Trei secții din cadrul Institutului Mamei și Copilului, renovate cu două mln de lei

missing
17 octombrie 2017, ora 19:55

Ca de obicei, evenimentul a început cu întârziere. De data aceasta s-a lăsat așteptată ministra sănătății, Stela Grigoraș, care a întârziat cu jumătate de oră. Aceasta a fost adusă cu mașina până la ușa instituției. În secție s-a intrat abia după ce a fost tăiată panglica roșie. A urmat vizita oficialilor prin secțiile proaspăt renovate. Personalul medical e mulțumit.

Foarte bine. Avem o plăcere enormă de a lucra în așa condiții. Am așteptat foarte mult. Parcă am ajuns în Europa”.

În secțiile de radiologie și imagistica, diagnostic funcțional și endoscopie nu s-a mai făcut reparație capitală de mai bine de 30 de ani. Cele trei secții au fost aduse în ordine datorită sprijinului oferit de Guvernul României.

Mă bucur că aceste lucrări au fost făcute la standarde europene. Ceea ce am văzut astăzi mă determină să încurajăm astfel de proiecte”, a declarat ambasadorul României, Daniel Ioniță.

Mă bucur foarte mult că managementul din această instituție reușește să mobilizeze resursele necesare și să le armonizeze”, a menționat și Stela Grigoraș, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Secția de diagnostic funcțional anual face în jur de 20 de mii investigații”, a precizat directorul IMSP Institutul Mamei și Copilului, Sergiu Gladun.

Impresionați au rămas și pacienții.

Mult face exteriorul, mult face intrarea”.

Când intri și vezi că e plăcut și curat, vii cu inima deschisă”.

Pentru unii, confortul contează mai puțin. Nu ai bani – mori cu zile acasă.

Suntem nemulțumiți pentru că plătim peste tot. Nu ai bani stai acasă și mori. Reparația e bună, dar noi nu avem bani să ne tratăm”.

În doi ani, cât au durat reparațiile, pe alocuri deja a început să sară tencuiala. Responsabilii au o justificare. Una uluitoare – găurile au apărut în pereții reparați din fonduri locale, nu din ajutorul românesc, ne-au spus unii angajați ai instituției.

Nu am văzut nici o cârpeală, pereții par cam murdari. Aici merg sute de copii, nu numai maturi, dar copii se ating ori cu mâinile și picioarele. Totul e în regulă”, susține șeful secției Imagistică, Nicolae Doni.

Guvernul României a donat pentru reparația celor trei secții de la Institutul Mamei si Copilului peste două milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram