/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

/VIDEO/ Plahotniuc se crede „Salvatorul Moldovei”. A dictat Guvernului deși nu are nici o funcție oficială

missing
17 octombrie 2017, ora 19:18

Deși Partidul Democrat a anunțat tradiționalul briefing pentru ora 11:00, jurnaliștii au fost nevoiți să aștepte sub ușa sediului aproximativ 20 de minute. Și asta pentru că sala de presă nu era pregătită… Mai exact, nu era instalat sistemul de lumini și nici tableta de pe care Vlad Plahotniuc își citește discursurile. Totuși, unii jurnaliști au avut acces din timp în curtea democraților.

Odată ajuns în fața camerelor de filmat, liderul PDM a dictat noile indicații adresate Guvernului. A început cu problemele din educație, acuzând-o de toate relele pe Maia Sandu.

Dacă acum ne privește și Maia Sandu, o anunț că am uzurpat și astăzi atenția colegilor în ședința de la partid. Vă amintesc că închiderea școlilor a fost un proces demarat de cei care au administrat domeniul educației în guvernarea precedentă”, a declarat Vlad Plahotniuc, președintele PDM.

Plahotniuc a cerut ca nici o școală să nu mai fie închisă până când democrații nu vor evalua implementarea reformei. El a cerut să fie rezolvată și problema taxelor ilegale în școli, iar programul de învățământ să fie modificat în funcție de psihologia elevilor. Nu a trecut cu vederea nici profesorii, care, în opinia lui, sunt sufocați de rapoarte.

Am cerut reprezentanților PDM din Guvern în mod de urgență să simplifice în cel mai scurt timp procedurile pentru profesori, în așa fel încât să le rămână timp suficient să se pregătească de ore. Și părinții mei au fost profesori și îmi amintesc se pregăteau pentru lecțiile pe care urmau să le aibă ziua următoare”, a explicat Plahotniuc.

De partea cealaltă, Partidul Acțiune și Solidaritate a menționat într-un comunicat că o persoană care a devenit simbolul corupției și al injustiției nu are dreptul moral să vorbească despre educație. „Școlile se închid din cauza că oamenii pleacă dintr-o țară furată de corupți. Școlile se vor deschide când vor fi închiși corupții”, se menționează în comunicat.

Tot astăzi, președintele PDM s-a plâns de hărțuirea șoferilor de către ofițerii de patrulare. El a cerut ca aceștia să fie trași pe dreapta doar când încalcă regulamentul circulației rutiere. Asta deși încă în 2010 Ministerul de Interne a emis un ordin în care scrie negru pe alb că este interzisă oprirea nemotivată a vehiculelor.

„Nu fac ei altceva, decât să oprească mașini, în special fără motiv, așa-zise controale de rutină, care devin în realitate o hărțuire a oamenilor”, a adăugat președintele PDM.

După ce și-a citit discursul, ca de obicei, Vlad Plahotniuc a dat bir cu fugiții, refuzând să răspundă la întrebări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram