/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Doctor în Drept: Igor Dodon este suspendat din funcție din momentul pronunțării Curții Constituționale

missing
17 octombrie 2017, ora 18:59

„Însuși Constituția prevede interimatul în articolul 135, articolul 1, punctul f, care prevede circumstanţele care justifică dizolvarea Parlamentului, demiterea Preşedintelui Republicii Moldova sau interimatul funcţiei de Preşedinte, adică numai Curtea Constituțională determină cazurile. Și în cazul în care dacă Curtea însuși are
această decizie că președintele este în imposibilitate, înseamnă că tot Curtea trebuie să stabilească că interimatul îi revine președintelui Parlamentului în circumstanțele respective”, susține Arseni.

Doctorul în drept mai explică că președintele fiind suspendat, funcția prin interimat o va îndeplini președintele Parlamentului, iar dacă acesta va refuza, atunci interimatul va fi asigurat de premier.

„Însuși articolul din Constituție stabilește ordinea interimatului. Interimatul este preluat din momentul când este suspendat președintele, când intră în vigoarea hotărârea Curții Constituționale”, susține expertul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram