Actualitate

NASA a confirmat în urmă cu câteva minute. S-a găsit NOUL PĂMÂNT!!! Cercetările se intensifică!

Planeta X este acolo, iar astronomii sunt hotărâți să o găsească, potrivit NASA. Planeta ipotetică este considerată a fi de 10 ori mai mare decât Pământul și ar fi situată înspre exteriorul sistemului solar. În timp ce lumea misterioasă încă nu a fost găsită, astronomii au descoperit o serie de trăsături ciudate manifestate în sistemul solar, care ar explica cel mai bine existența unui astfel de planete.

Konstantin Batygin, astrofizician la Institutul de Tehnologie din California, și Mike Brown, astronom la Caltech, au publicat în 2016 un studiu care a examinat orbitele eliptice a șase obiecte cunoscute din Centura Kuiper, o regiune îndepărtată între Neptun și restul spațiului interstelar.

Descoperirile lor au arătat că toate aceste obiecte din Centura Kuiper au orbite eliptice care se îndreaptă în aceeași direcție și sunt înclinate cu aproximativ 30 de grade în jos, față de planul în care celelalte opt planete se află. Cu simulări computerizate ale sistemului solar, în care au introdus o planetă nouă, Batygin și Brown au arătat că ar trebui să existe și mai multe obiecte înclinate cu 90 de grade față de planul solar, potrivit Space.com.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *