Şase moldoveni, reținuți în România cu sute de mii de pachete de ţigări şi substanţe anabolizante; Au trecut de vameșii moldoveni, care astăzi s-au autosesizat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şase cetăţeni moldoveni, dintre care doi cu dublă cetăţenie – română şi moldovenească –, au fost reţinuţi, luni, pentru contrabandă şi constituirea de grup infracţional organizat, după ce poliţiştii români de frontieră au găsit, în urma unor percheziţii la două depozite din judeţul Vrancea, peste 208.000 de pachete cu ţigări şi sute de mii de fiole şi comprimate din substanţe anabolizante.

Potrivit DIICOT, în perioada august – 15 octombrie 2017, doi bărbaţi cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi alţi patru cetăţeni moldoveni, au făcut contrabandă cu produse din tutun din Republica Moldova.

Duminică, procurorii DIICOT şi poliţilti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Română au făcut percheziţii la două depozite din judeţul Vrancea, confiscând peste 400 de baxuri ce conţineau, în total, peste 208.000 de pachete cu ţigări şi 30 de cutii ce conţineau 28.131 de fiole şi 310.120 de comprimate substanţe anabolizante.

De asemenea, au mai fost găsite două maşini cu numere de înmatriculare din Bulgaria, care erau modificate şi adaptate transportului de ţigări de contrabandă prin confecţionarea unor spaţii de depozitare construite special pentru a ascunde mărfuri.

Poliţiştii au mai găsit şi zeci de paleţi cu panouri, tip sandwich, de izolaţie termică, cu unele decupaje în interior, pentru ascunderea ţigărilor.

„Ţigările aflate în depozit au fost procurate de către membrii grupului din Republica Moldova şi au fost transportate în România ascunse în autocisterne, întregul transport fiind monitorizat de către poliţiştii de frontieră încă de la intrarea în ţară, prin PTF Sculeni”, spun procurorii DIICOT.

Potrivit acestora, prejudiciul total cauzat se ridică la 2.347.377 de lei

Cei şase bărbaţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Astăzi, Serviciul Vamal anunță că s-a autosesizat referitor la reținerea de către instituțiile de resort din România a unor loturi de produse de tutungerie și anabolizante de proveniență neclară, despre care se presupune că ar fi fost transportate prin postul vamal Sculeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...