/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Peste 90 de percheziții în toată țara. Unsprezece persoane, dintre care un student, reținute pentru trafic de droguri

missing
17 octombrie 2017, ora 14:42

UPDATE: Alte trei persoane au fost reținute în cadrul perchezițiilor efectuate de forțele de ordine în raioanele din nordul țării (Căușeni, Edineț, Ungheni, Briceni, Drochia, Fălești, Bălți, Ocnița, Soroca, Telenești, Florești).
Totodată, au fost depistate și ridicate 7 kg de marijuana, 30 gr. amfetamină, 300 gr. hașiș, plante de cânepă, plante de mac uscate, 30 de pastile psihotrope (aprozolan, omeprozol), 10 gr. de etnobotanice, semințe de cannabis, 10 gr. heroină, obiecte destinate consumului de droguri, un pistol fără acte de proveniență, o armă de vânătoare cu țeavă lisă, două cartușe de la armă de vânătoare cu calibrul 16 mm, un revolver, 81 de cartușe cu cal.6 mm, un pistol pneumatic, 20 000 Euro și 16000 lei.

Până la momentul de față, au fost reținute opt persoane, cu rol de organizatori și intermediari la realizarea drogurilor. În raionul Cahul a fost reținut un bărbat de 46 de ani, anterior condamnat pentru mai multe infracțiuni grave și deosebit de grave, recunoscut în lumea criminală cu autoritate, precum și trei complici, locuitori a mun. Chișinău, la care au fost depistate peste 1 kg de marijuană, dispozitive destinate consumului de droguri, arme și muniții, precum și utilaj destinat creșterii plantelor de cânepa și împachetării drogurilor prin vacuumare.

În raionul Căușeni au fost reținute trei persoane, precum și un student al Academiei Ștefan cel Mare al MAI, care comercializau droguri de tip hașiș. La student au fost efectuate achiziții de control, iar drogurile au fost transmise investigatorului sub acoperire pe teritoriul Academiei.

Ca urmare a perchezițiilor au fost depistate plante de cânepă, un pistol fără acte de proveniență, cartușe de luptă de automat AK-47 deținute ilegal, obiecte destinate consumului de droguri, precum și droguri de tip hașiș.

Perchezițiile au fost efectuate de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu Procuratura municipiului Chișinău Oficiul Principal, serviciile de investigații infracțiuni din cadrul Inspectoratelor de Poliție și alte oficii ale Procuraturii din teritoriu

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram