/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Marin Gurin, fratele ex-Procurorului General, printre candidații selectați pentru funcții de juriști secunzi la Grefa CtEDO

missing
17 octombrie 2017, ora 13:52

Primul candidat este Gurin Marin, fratele fostul procuror gene­ral Cor­ne­liu Gurin, care în martie 2016 a fost promovat în funcția de agent guvernamental al R. Moldova la CtEDO. Peste câteva luni, însă, în toamna aceluiași an, Gurin a cerut să fie suspendat din funcția de agent guvernamental al Republicii Moldova la CtEDO, fiind detașat pentru jumătate de an la Misiunea UE de instruire militară și consiliere pentru forțele de apărare și de securitate din Mali, cu posibilitatea prelungirii termenului pentru alte șase luni.

Ceilalți trei candidați care au promovat concursul sunt:

Bologan Dumitrița a activat în calitate de consilier juridic superior în perioada la NORLAM, Misiunea Norvegiana de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova. Dumitrița este magistru în drept, lector universitar la Universitatea de Stat a Moldovei.

Pe Comerzan Diana o găsim în echipa secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de fiinţe umane, unde activează în calitate de consultant principal.

Și Petroman Ludmila care este șefa Direcției avizarea actelor normative a Ministerului Justiției.

În total, opt candidaturi vor fi propuse Consiliului Europei. Amintim că, finaliștii primei runde a concursului de selectare sunt:

Ruxanda Revencu – șefa Direcţiei reprezentare la CtEDO a Ministerului Justiției;
Tatiana Iurco – șefa Cabinetul ministrului Justiției;
Lilian Apostol – ex-Agent Guvernamental la CtEDO;
Cornel Sotnic – jurist.

Juriștii delegați nu vor fi angajați ai CtEDO sau ai CoE. Ei vor fi implicați în lucrările Grefei și vor acorda asistență în cazul cererilor depuse împotriva țării noastre.

Durata inițială a contractului va fi de un an, cu posibilitatea prelungirii pe un nou termen. Condițiile de remunerare, garanțiile sociale și alte plăți compensatorii vor fi stabilite, în exclusivitate, printr-un acord individual al persoanei selectate cu Guvernul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram