Un canadian ţinut captiv timp de cinci ani credea că talibanii râd de el când îi spuneau că Trump este preşeditnele SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat din Canada, salvat în urmă cu câteva zile, împreună cu familia sa, după ce au fost ţinuţi timp de cinci ani în captivitate de către talibanii din Afganistan, începe să îşi reia acum viaţa normală. Canadianul a acordat mai multe interviuri presei locale în care, printre alte mărturisiri, a spus că avea impresia că răpitorii săi îl luau peste picior când îi spuneau că Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Joshua Boyle și soția lui, Caitlin, au fost răpiți și ținuți captivi de către gruparea de talibani Haqqani în urmă cu cinci ani. Ei primeau rareori informații despre ce se întâmplă în lume. Nu au știut că Justin Trudeau a devenit premierul Canadei decât după eliberare.

Un şoc şi mai mare au trăit atunci când au fost forţaţi să înregistreze un clip, drept dovadă că sunt în viaţă, în care răpitorii le-au spus că Trump a fost ales preşedinte al SUA.

„Nu am perceput că era ceva serios”, a spus Joshua Boyle pentru Toronto Star.

Cei doi soți au fost răpiți în timpul unei drumeții în Afganistan, la finalul anului 2012. Caitlin Coleman era însărcinată în acel timp și a mai născut alți doi copii în captivitate.

Toți cinci au fost salvați de forțele pakistaneze, cu ajutorul informațiile oferite de SUA. Joshua Boyle a mai spus că speră ca cei care l-au răpit să plătească în fața justiției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...