Rada de la Kiev ar putea să nu anuleze imunitatea parlamentară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rada Supremă de la Kiev nu va adopta Legea privind anularea imunității parlamentare, deoarece în acest caz deputații se vor lipsi de orice garanții în lupta pentru putere. Opinia a fost exprimată de Iuri Barancik, redactor-șef al publicației IA Regnum.

Potrivit autorului, în prezent, singura putere politică pe care Președintele Petro Poroșenko nu o controlează o constituie deputații Radei Supreme.

,,În cazul în care ei adoptă legea respectivă, ei se lipsesc de orice garanții”, atenționează Barancik.

În opinia semnatarului, înaintarea acestui proiect de Lege trebuie privit în contextul luptei dintre ramurile puterii de la Kiev.

,,Anterior Poroșenko a luat sub controlul propriu instanțele judecătorești, a acaparat o bună parte a businessului ucrainean, expulzându-i din Ucraina pe toți oligarhii. Astfel, deputații rămân singura putere necontrolată”, susține Barancik.

El concluzionează, că în cazul în care Legea respectivă va fi totuși votată, Poroșenko va avea posibilitate să șantajeze deputații și să intenteze împotriva lor dosare penale. ,,Toate acestea sunt posibile pentru că nu există un singur deputat în Rada Supremă, care nu ar fi fost implicat în anumite ilegalități”, conchide sursa citată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...