Reacţia PAS vizavi de declaraţiile lui Plahotniuc: „Omul care manipulează și dezinformează fără încetare nu are dreptul moral de a vorbi despre educație”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Acţiune şi Solidaritate condus de fosta ministră a Educaţiei Maia Sandu vine cu o reacţie în privinţa declaraţiilor făcute astăzi de democratul Vlad Plahotniuc, menţionând că „omul care manipulează și dezinformează fără încetare nu are dreptul moral de a vorbi despre educație”. Formaţiunea recunoaşte că „sistemul educaţional are probleme grave”, dar insistă că „şcolile se vor deschide atunci când vor fi închişi corupţii”.

„În politică pot fi multe opinii, dar un singur adevăr. Opinia vociferată astăzi de Vlad Plahotniuc îi aparține, dar adevărul este că o persoană care a devenit simbolul corupției, al injustiției, al sufocării statului, democrației și drepturilor omului nu are calitatea morală de a aprecia schimbări și reforme. Oricât de mult ar dori cel mai detestat cetățean să fure viitorul țării, nu va reuși”, se arată într-o reacţie a Partidului Acţiune şi Solidaritate făcută public prin intermediul paginii de Facebook a formaţiunii.

Vedeţi şi: La o lună de la lichidarea a cel puţin şase şcoli din ţară, PD pune „moratoriu” închiderii acestora. Maia Sandu, vinovată de toate relele

Potrivit PAS, problemele grave cu care se confruntă sistemul educațional, sunt, mai ales, „din cauza că țara a fost acaparată de o bandă de hoți care s-a ocupat de propriul interes și a sărăcit statul”.

„Școlile se închid din cauza că oamenii pleacă dintr-o țară furată de corupți. Școlile se vor deschide când vor fi închiși corupții”, se mai arată în reacţia PAS.

Amintim că Vlad Plahotrniuc a vociferat, în cadrul briefingului săptămânal al PD de astăzi, „decizia pollitică” a formaţiunii pe care o conduce privind instituirea unui „moratoriu” în privinţa închiderii şcolilor. Asta deşi, de la începutul anului şcolar, Guvernul format în totalitate de reprezentanţi ai Partidului Democrat a luat decizia de lichidare a cel puţin şase şcoli.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...