13:29:35 28.03.2024
Stiri

Polițiștii nu vor mai avea DREPTUL să OPREASCĂ fără motiv șoferii în trafic. Plahotniuc: „În loc de 300 de agenți rutieri, avem acum peste 1 000. Oamenii să fie lăsați să circule în pace”

Social 17.10.2017 11:40 Vizualizări10923 Autor: Ziarul National
Polițiștii nu vor mai avea DREPTUL să OPREASCĂ fără motiv șoferii în trafic. Plahotniuc: „În loc de 300 de agenți rutieri, avem acum peste 1 000. Oamenii să fie lăsați să circule în pace”


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, este nemulțumit de faptul că șoferii sunt practic hărțuiți pe drumurile naționale de cei peste 1 000 de agenți rutieri. Astfel, acesta a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să le interzică polițiștilor să oprească fără motive șoferii.

„Am cerut în urmă cu ceva timp colegilor din Guvern să vină cu o analiză, și am aflat, că în cadrul procesului de reformă de acum câțiva ani, sute de polițiști, a căror atribuție reală era să patruleze și să asigure ordinea publică, s-au recalificat după bunul lor plac în agenți de poliție rutieră. S-a constatat, că în loc de 300 de agenți de poliție rutieră, astăzi avem peste o mie, și toți nu fac altceva decât să oprească mașini, în special fără motiv, așa-zise controale de rutină, care devin în realitate hărțuire a oamenilor si generatoare de corupție”, a subliniat Vlad Plahotniuc după ședința săptămânală a PD.

În acest sens, liderul democraților a solicitat responsabilii din Guvern să ia măsuri pentru a pune capăt acestor „abuzuri”.

„Oamenii trebuie lăsați să circule în pace, atât timp cât nu au comis încălcări, și totodată poliția trebuie să se concentreze pe intervenția foarte fermă în cazuri concrete de ilegalitate în trafic. Trebuie să fie rapid identificați și sancționați cei, care au consumat alcool sau se comportă violent la volan. Însă, de fiecare dată, urmează să fie respectate normele legii. La această etapă vă comunic doar că, polițiștii nu vor mai avea voie să oprească șoferii în trafic decât atunci, când ultimii încalcă legea sau când au loc acțiuni speciale pe linia combaterii consumului de alcool la volan și alte tipuri de acțiuni tematice pentru creșterea siguranței în trafic”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md