Panama Papers i-a adus moartea Mesajul postat de jurnalistă cu câteva ore înainte să fie ucisă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Daphne Caruana Galizia, cea mai cunoscută jurnalistă de investigaţii din Malta, care a coordonat ancheta Panama Papers în cel mai mic stat din Europa, a fost ucisă luni în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa, chiar în apropierea casei unde aceasta locuia.

Daphne Caruana Galizia a murit, luni, după ce maşina în care se afla, un Peugeot 108, a fost distrusă de o explozie puternică. Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie.

O jurnalistă puternică, ale cărei postări atrăgeau mai mulţi utilizatori decât toţi cititorii ziarelor din ţară, Caruana Galizia a fost descrisă de curând de site-ul Politico ca „un WikiLeaks într-o singură femeie“. Articolele ei au incomodat teribil diverse figuri, atât de la putere cât şi din lumea interlopă, din cel mai mic stat din Europa.

În ultima postare, făcută pe blogul ei cu câteva ore înainte să moară, Galizia uimită de cât de repede au decurs procesele de judecare de corupție, a scris: „Sunt peste tot unde te uiți acum. Situația este disperată”, a scris ea în ultimul rând.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...