Alexei Tulbure: „Minunea” economică moldovenească se numește „am regresat”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comentatorul politic și ex-deputatul Alexei Tulbure a contestat pretinsele succese economice ale Republicii Moldova, tirajate de presa afiliată puterii. Potrivit lui Tulbure, se creează impresia că a fost deja lansată o campanie informațională, „care ar trebui să-l înștiințeze pe alegător despre succesele guvernării”.

Comentatorul face referință la un articol semnat de redactorul-șef al site-ului ava.md, Vitalie Andrievschi, în care acesta afirmă că „în ultimul an echipa liderului PDM a reușit nu doar să stopeze criza, ci să obțină rezultate pozitive în economie”. Totodată Andrievchi susține că anti-ratingul negativ fără precedent al lui Vlad Plahotniuc ar fi o operațiune specială de ponegrire, desfășură de unele forțe rău intenționate.

În aceiași ordine de idei, Tulbure a dezmințit creșterea calității vieții, mai ales pe segmentul economic și social.

„Dacă e să vorbim pe scurt despre minunea economică, ”descoperită” de unii jurnaliști, trebuie să ne referim la cifre. Adică, Republica Moldova ocupă locul 142 din lume la PIB pe cap de locuitor. În Estonia acest indiciu în anul 2016 era de 17 633 dolari americani, la noi – 1901 dolari americani. Creșterea economică în Estonia este de 522 USD, la noi – 89 USD. Această ”minune” denotă că am rămas în urmă pentru totdeauna”, concluzionează Tulbure.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...