08:39:18 25.04.2024
Stiri

Ce se află în spatele deciziei CEC Chișinău de a NU-l înregistra pe Chirtoacă participant la referendum: Poziția PL

Politică 17.10.2017 09:00 Vizualizări1775 Autor: Ziarul National
Ce se află în spatele deciziei CEC Chișinău de a NU-l înregistra pe Chirtoacă participant la referendum: Poziția PL
Doprin Chirtoacă a scris, cu vopsea, la casa părintească de la Colonița că „referendumul nu trece pragul”


Consiliul Electoral al circumscripției municipale nr.1 din Chișinău era obligat să-l înregistreze, ieri, pe primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie curent de revocare a acestuia din funcție.

Cel puțin, așa susține Partidul Liberal (PL), potrivit căruia Dorin Chirtoacă este „parte interesată în acest referendum, fapt recunoscut și de instanța de judecată”.

„Prin refuzul CEC Chișinău de a-l înregistra pe Dorin Chirtoacă, au fost încălcate art. 2, alin. 2, art. 47, alin 1 și art. 194 din Codul Electoral, iar asta demonstrează că inițiatorilor acestui referendum le este frică de un scrutin organizat pe principiul egalității și parității, fiind speriați și de faptul că primarul general, Dorin Chirtoacă, ar putea participa la dezbateri electorale și întâlniri cu alegătorii, în care să demonteze minciunile acestora”, se arată într-un comunicat de presă al PL.

Pe 13 octombrie curent, Dorin Chirtoacă a depus actele necesare pentru a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul local din 19 noiembrie 2017, iar Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău „era obligat, în decurs de trei zile calendaristice, să ia o decizie privind înregistrarea acestuia”.

„Pentru comparație, pe data de 12 octombrie socialiștii au depus actele necesare și în aceeași zi au fost înregistrați”, compară liberalii.

Menționăm că, ieri-seară, membrii acestui Consiliu electoral nu au putut să ia o decizie vizavi de înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendum și a solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) să spună dacă o persoană fizică poate fi admisă în calitate de participant la un asemenea exercițiu electoral.

„CEC deja și-a expus părerea în acest sens, pasând responsabilitatea de luare a unei decizii către CEC Chișinău. Astfel, asistăm la un ping-pong inexplicabil, care nu este altceva decât o tragere de timp”, mai cred liberalii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md