/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Presupusa fiică a lui Salvador Dali a fost condamnată să plătească cheltuielile de exhumare

missing
17 octombrie 2017, ora 08:01

Într-o decizie din 13 octombrie și făcută publică luni, un judecător din Madrid a confirmat că testele ADN “permit excluderea lui Salvador Dali i Doménech ca tată biologic al Mariei Pilar Abel Martinez”, o ghicitoare de tarot în vârstă de 61 de ani, care susținea că s-a născut dintr-o legătură dintre Salvador Dali și mama sa, fostă menajeră a pictorului.

Judecătorul a condamnat-o pe Abel Martinez să plătească costul procedurii, fără să precizeze suma care ar putea fi exorbitantă ținând cont de dificultatea legată de exhumarea rămășițelor pictorului, realizată la sfârșitul lunii iulie.

Contactată de AFP, Fundația Gala-Salvador Dali a informat că nu a fost încă evaluat costul total al procedurii.

A fost necesară ridicarea unei dale în greutate de o tonă care proteja coșciugul din lemn masiv al artistului, ale cărui rămășițe se odihnesc la Teatrul Muzeu din Figueras, pentru a putea preleva probe din oase, fire de păr și unghii și a fi examinate de Institutul de toxicologie din Madrid.

Cazul a inflamat spiritele în Spania și Figueras, aducând în atenție viața sexuală a pictorului, care a murit fără urmași în 1989, într-un spital din Pubol.

Fundația Gala-Salvador Dali, care gestionează patrimoniul artistului, a considerat “total neadecvată și disproporționată” decizia justiției de a exhuma rămășițele pictorului și nu elimină posibilitatea de a intenta o acțiune împotriva judecătoriei care a emis sentința.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram