TOP zece demnitari cu cele mai mari datorii. Figurantul „furtului miliardului”, Ilan Șor, lider detașat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT) a realizat un top 10 persoane cu funcții de demnitate publică în Republica Moldova care au declarat în 2016 datorii de peste 1 milion de lei. Astfel, potrivit declarațiilor, cel mai mare „datornic” este primarul de Orhei, figurant în dosarul Kroll privind „furtul miliardului”, Ilan Șor.

Potrivit declarațiilor analizate de ADEPT, Ilan Șor a declarat datorii de peste 41,2 de milioane de lei.

Următorul în top, dar la o distanță considerabilă, este primarul de Bălți, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Acesta a raportat o datorie de 6,8 milioane de lei.

Încheie top trei persoane cu funcții de demnitate publică datornici, deputatul democrat Vladimir Andronachi, cel care s-a remarcat la un club de noapte din București în timp ce se stropea cu șampanie prețul căreia începe de la 500 de euro pentru o sticlă. Acesta raportează o datorie de 3,7 milioane de lei.

În același top se regăsesc deputatul Ștefan Creangă (3,0 mln.), judecătorul CSJ Ion Guzun (2,1 mln.), deputatul Oleg Ogor (1,9 mln.), deputatul Serghei Chiseliov (1,7 mln.), președintele Igor Dodon (1,4 mln.), ministrul Vasile Bîtca (1,2 mln.) și deputatul Valentina Buliga (1,0 mln.).

ADEPT precizează că cei zece au fost selectați dintr-un număr de 67 de persoane ale căror declarații sunt publicate pe site-ul ANI și preluate de portalul www.avere.md.

Profilurile celor 10 demnitari pot fi accesate AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...