Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.10.2017

Andrian Candu: Comisia Electorală Centrală a înregistrat progrese constante în edificarea unei instituții independente și echidistante

Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat la festivitatea de marcare a 20 de ani de activitate permanentă a Comisiei Electorale Centrale.

”În această perioadă, Comisia Electorală Centrală a înregistrat progrese constante în edificarea unei instituții independente, echidistante, transparente și profesioniste. Aceasta asigură un cadru electoral accesibil pentru toți cetățenii, precum și tratament egal tuturor concurenților electorali”, a menționat Speakerul.
 
Potrivit Președintelui Parlamentului, Comisia Electorală Centrală rămâne unul din elementele definitorii pentru parcursul democratic al țării, precum și pentru păstrarea succesiunii pașnice a puterii și menținerea stabilității în țară.
 
”Prioritatea noastră comună este să oferim cetățenilor condiții pentru exercitarea dreptului constituțional de a alege și a fi aleși la scrutine libere și corecte. Pentru asigurarea unui proces electoral modern cu rezultate credibile, este important să fie dezvoltate în continuare capacitățile Comisiei Electorale Centrale în controlul finanțării partidelor politice și a actorilor electorali”, a precizat Andrian Candu.
 
Speakerul s-a referit la o serie de performanțe înregistrate de CEC, inclusiv în promovarea activă a drepturilor omului și egalității de gen, crearea, în premieră, a unui hub regional pentru instruirea funcționarilor electorali și promovarea democrației participative, lansarea programului de masterat în management politic și electoral, precum și crearea Asociației Internaționale a Femeilor în managementul electoral (WEM International).
 
”Performanțele obținute de autoritatea electorală în ultimele două decenii sunt certificate prin includerea Comisiei Electorale Centrale în Sistemul Integrat de Management al Calității și Securității Informației. Politicile incluzive promovate de CEC sporesc gradul de implicare a alegătorilor în viața politică a țării”, a  declarat Andrian Candu.
 
Președintele Parlamentului a felicitat echipa Comisiei Electorale Centrale cu ocazia celei de-a 20-a aniversări, dorindu-i noi performanţe profesionale, perseverenţă şi încredere. Andrian Candu a oferit diplome ale Parlamentului celor mai merituoși angajați ai CEC pentru rezultatele înregistrate, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus