Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.10.2017

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Consiliului Național al Republicii Slovace, Lʼubos Blaha

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Consiliului Național al Republicii Slovace, Lʼubos Blaha

Experiența Slovaciei în procesul de integrare europeană și modelele care ar putea fi preluate de Republica Moldova au fost discutate de Vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă cu Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Consiliului Național al Republicii Slovace, Lʼuboš Blaha, aflat în vizită la Chișinău.

Discuțiile au vizat parcursul european al Republicii Moldova și progresele înregistrate în implementarea Acordului de Asociere.

”Cu sprijinul UE, Republica Moldova poate înregistra progrese în schimbarea mentalității cetățenilor și modernizarea instituțiilor. Republica Moldova are șanse numai dacă implementează reforme, care să dea rezultate”, a menționat Iurie Leancă.

Vicepreședintele Parlamentului s-a referit și la procesul de aproximare a legislației naționale la legislația UE, precizând că acesta nu este unul ușor, iar Parlamentul Republicii Moldova are nevoie de experiența țărilor prietene, pentru a nu repeta greșelile comise de alte state.

”Trebuie să preluăm bunele practici în procesul de aproximare a legislației la legislația UE și să știm a comunica cetățenilor rezultatele înregistrate”, a spus Iurie Leancă.

Totodată, Vicepreședintele Parlamentului a apreciat decizia Slovaciei de a include Republica Moldova în lista primelor trei țări care beneficiază de asistență pentru dezvoltare. Republica Moldova este unica țară din Europa selectată pentru asistență din partea Slovaciei, iar programul de asistență se va desfășura în perioada 2014-2018.

La rândul său, Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Consiliului Național al Republicii Slovace, Lʼuboš Blaha a încurajat autoritățile de la Chișinău să depună eforturi pentru ca Republica Moldova să devină stat membru UE la momentul potrivit, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus