Putin impune restricții pentru Coreea de Nord după ce oficialii au refuzat convorbiri directe cu sud-coreenii la Sankt Petersburg

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret privind impunerea de interdicţii Coreii de Nord în conformitate cu prevederile unei rezoluţii adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, relatează Reuters.

Rezoluţia, ce prevede măsuri economice speciale, survine după testele cu rachetă efectuate de Phenian la sfârşitul anului 2016.

Oficiali nord-coreeni au respins o propunere privind convorbiri directe cu omologii lor sud-coreeni la Sankt Petersburg, a anunţat luni agenţia RIA Novosti, citată de Reuters.

Moscova a cerut celor două ţări, care sunt reprezentate în cadrul unui forum parlamentar în Rusia, să profite de ocazia de a organiza convorbiri directe pentru a încerca să diminueze divergenţele de opinie în legătură cu programul de rachete al Phenianului.

Potrivit RIA, care l-a citat pe şeful delegaţiei nord-coreene, Phenianul a respins ideea organizării unor astfel de convorbiri.

Testele nucleare şi lansările de rachete efectuate de Coreea de Nord au amplificat tensiunile globale şi au determinat impunerea mai multor serii de sancţiuni internaţionale de către Consiliul de Securitate al ONU.

Potrivit unui plan de dezescaladare susţinut de Rusia şi China, Coreea de Nord ar urma să suspende programul de rachete balistice, iar Statele Unite şi Coreea de Sud ar impune simultan un moratoriu asupra exerciţiilor cu rachete la scară largă, ambele măsuri vizând să deschidă calea pentru discuţii multilaterale, notează Reuters.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...