Înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie a fost amânată. Care este motivul

dorin_chirtoaca_primarul_chisinaului_despre_guvernul_sturza-1140×643

Examinarea demersului înaintat de Dorin Chirtoacă, privind înregistrarea sa în calitate de participant în cadrul referendumului din 19 noiembrie 2017, a stârnit numeroase nedumeriri printre rândurile membrilor CEC.

Membrii CEC nu au putut constata dacă o persoană fizică se poate înregistra în calitate de participant în campanie, de aceea ședința a fost amânată pentru a aduna mai multă informație.

„Legea nu prevede înregistrarea unei persoane fizice în calitate  de participant la referendumul local”, spune vicepreședindele CEC, Vitalie Miron.

Pe de altă parte Ion Cebanu, membru PL, spune „Art. 47 din codul electoral, alin. a spune că fiecare cetățean al Republicii Moldova poate participa la referendum. Este necinstit față de Dorin Chirtoacă, că PSRM a început de trei zile campania electorală, iar Dorin Chirtoacă nu poate face acest lucru.”

În cea mai apropiată vreme urmează să fie organizată o ședință de urgență în legătură cu înregistrarea lui Dorin Chirtoacă la cursa electorală.

Autoare: Elena Plămădeală 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente