/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

S-au bâlbâit și au închis ședința! Va fi sau nu înregistrat Chirtoacă la referendumul privind revocarea sa?

16 octombrie 2017, ora 18:02

O parte dintre membrii Consiliului Electoral a cerut amânarea examinării demersului lui Chirtoacă, sugerând că legea este ambiguă și nu este clar cum ar trebui să procedeze – să-l înregistreze pe Chirtoacă în calitate de persoana fizică sau nu.

În aceste condiții, ședința s-a declarat închisă. Când ar urma să fie luată o decizie, membrii Consiliului nu au anunțat. Între timp principalul concurent al lui Dorin Chirtoacă – Partidul Socialiștilor – a fost deja înregistrat, iar mai multe panouri publicitare anti-Chirtoacă au apărut prin oraș. Asta în timp ce Dorin Chirtoaca se află în arest la domiciliu și nu poate combate acuzațiile ce i se impută.

Partidul Liberal a calificat acțiunile Consiliului ca fiind „tendențioase”. Anterior PL și alte partide au declarat că vor boicota acest referendum calificându-l „un joc între Dodon și Plahotniuc”.

În 2015, Ilan Shor a fost eliberat din arest tocmai pentru a-și putea exercita drepturile în calitate de candidat la Primăria Orhei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram