/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Când vor fi repatriate trupurile membrilor echipajului decedați în catastrofa aviatică din Coasta de Fildeș?

missing
16 octombrie 2017, ora 18:03

Conform procedurilor, trebuie să examineze corpul medicii legiști. Ulterior, se va proceda la a doua etapă – se întocmesc sicriile și documentația necesară pentru transportarea acestora spre casă. El durează în mod diferit de la țară la țară”, afirmă Anatalie Ciubuc, ofițer de presă MAEIE.

Premierul Pavel Filip a cerut că acest accident să fie examinat minuțios, conform tuturor standardelor internaționale „Exprim condoleanțe familiilor, rudelor celor apropiați piloților care au trecut în neființă. Ne pare rău. Solicit autorităților inclusiv operatorul să asigure o comunicare cât se poate mai deschisă cu rudelor ca să le oferiți o informație cât mai deschisă”, a declarat Pavel Filip, prim-ministrul R. Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă a emis un comunicat în care menționează că un grup de experți va pleca pe Coasta de Fildeș pentru a participa la investigarea tragediei. „Vor pleca cât mai curând posibil. Când vor fi pregătite toate actele inclusiv viza și vaccinurile”, a declarat pentru TV8 ofițerul de presă ACC, Irina Gîscă.

Patru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în mare, în apropiere de aeroportul orașului Abidjan. Accidentul aviatic a avut loc sâmbătă dimineață, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare pe aeroportul Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile. Aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bord zece persoane, inclusiv 6 moldoveni și 4 francezi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram