/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ „Stropesc bintul cu spirt, pun la nas, inhalez și omor microbii”. Ce metode tradiționale folosesc moldovenii în lupta cu virozele

missing
16 octombrie 2017, ora 19:32

Stropesc bintul cu spirt, pun la nas, inhalez și omor microbii. Tot așa și în urechi pun un pic. Picioarele țin în apă cu bicarbonat de sodiu”.

Coacăză, zmeură, dulceață de nuci și uneori pastile dacă medicul îmi recomandă”.

De la usturoi bețișorul îl i-ai îl aprinzi cu chibritul și inhalezi fumul. Cam așa. Trebuie să treacă prin nas și gât. Eu fără pastile. Îmi mai pun picioarele în apă fierbinte, mănânc usturoi și ceapă”.

Mă tratez cu ierburi cu ceaiuri. Ceai cu lămâie, ceai din floare de tei sau mușețel”.

De cealaltă parte șeful de la sănătate precizează că vaccinul este obligatoriu pentru copii și maturii cu patologii cronice, dar și pentru persoanele care se află în contact cu copiii: lucrători medicali și cei din domeniul educației.

Este foarte important ca vaccinul să se efectueze în perioada când încă nu a început sau nu au fost înregistrate cazuri de gripă. Anul acesta vaccinul a apărut în luna octombrie și chiar și numărul a crescut. Anul trecut a constituit cam vrei 25 de mii, anul acesta este 33 de mii 600”, a declarat Mihai Moldovanu, șef direcția Sănătate Primăria Chișinău.

Din cele 33 de mii 600 de persoane care ar trebui vaccinate în Chișinău, au primit vaccinul doar 30 la sută. Termenul-limită al campaniei de vaccinare este sfârșitul lunii octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram