Înregistrarea lui Dorin Chirtoacă la refendumul privind revocarea sa, amânată

Consiliul electoral de Circumscripție Chișinău a amânat examinarea cererii primarului suspendat Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul privind revocarea sa din funcție, care va avea loc pe 19 noiembrie. Aceasta după ce astăzi acest subiect nu a reușit să adune un număr suficient de voturi pentru un răspuns pozitiv sau negativ.

Astfel, membrii Consiliului au discutat faptul dacă poate sau nu o persoană fizică să fie înregistrată în calitate de participant, deoarece normele Codului Electoral nu prevede înregistrarea unui candidat independent la referendum, ci doar al partidelor și asociațiilor politice.

“Consiliul cere o explicație de la Comisia Electorală Centrală. Urmează să primim un răspuns de la CEC și în regim de urgență vom numi o ședință extraordinară și vom examina din nou acest subiect”, a declarat vicepreședintele Consiliului Electoral de Circumscripție Vitalie Miron.

Până acum la Consiliul electoral de Circumscripție Chișinău a înregistrat doar PSRM în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie.

De notat că mai multe formaţiuni politice cum ar fi PL, PDM, PLDM şi PAS  au anunțat că vor boicota plebiscitul privind revocarea primarului Dorin Chirtoacă, care a fost iniţiat de socialişti..

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.