Majoritatea francezilor nu sunt mulțumiți de primul interviu TV al lui Macron

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea francezilor au declarat că nu sunt mulțumiți de primul interviu televizat al președintelui Emmanuel Macron în care el a apărat o reformă controversată a codului muncii, criticată că îi favorizează pe cei bogați, potrivit unui sondaj publicat luni, relatează Xinhua.

„Eu sunt președintele tuturor francezilor”, a declarat Macron duminică seară pentru televiziunea TF1, ca răspuns la criticile tot mai numeroase față de promovarea unui program pro-liberal, conform Agerpres.

Un sondaj Harris Interactive pentru radioul RMC arată că 61% dintre cei 856 de respondenți nu apreciază performanța lui Macron.

Potrivit sondajului efectuat online duminică, după primul interviu televizat al lui Macron de la învestirea sa pe 7 mai, jumătate dintre respondenți au declarat ca sunt mulțumiți de politica externă a președintelui și patru din zece au afirmat că susțin propunerile sale economice.

În interviul de 70 de minute, șeful statului în vârstă de 39 de ani a mai declarat: „Ne ocupăm de Franța acolo unde lucrurile nu merg bine”. „Fac ceea ce am spus că voi face în timpul campaniei electorale (…). Vor fi mereu rezistențe, comentarii (…). Eu nu sunt aici pentru a gestiona sau reforma, ci pentru a transforma”, a spus el.

Cota popularității lui Macron a scăzut de la alegerea sa în urmă cu cinci luni, diminuată de reforma codului muncii, reducerile bugetare și scăderea subvențiilor pentru locuințe.

În ciuda protestelor de stradă, Macron a semnat luna trecută controversata reformă privind codul muncii, care relaxează regulile rigide privind locurile de muncă, oferind mai multă flexibilitate companiilor pentru angajarea și concedierea lucrătorilor și o mai mare libertate în ceea ce privește salariile și condițiile de muncă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...