/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Hoții care fură bobinele de la ascensoare sunt adesea foștii angajați care le deservesc. Trei blocuri cu 16 etaje au rămas fără lift

missing
16 octombrie 2017, ora 16:48

Bobinele de frână de de la ascensoare au fost furate cu o săptămână în urmă. Acum, locatarii se descurcă cu un singur ascensor pe scară – atât au putut restabili, după furt, cei de la „Lift Service”. Când va fi rezolvată problema – nu știe nimeni.

„Eu locuiesc la etajul trei și merg pe jos, dar când vin cu geanta grea se întâmplă să așteptăm 15-20 de minute. Uneori la etajul 11 se blochează, iar la 12 nici nu ajunge”.

„Foarte mult așteptăm dimineața – toți se grăbesc la lucru sau să ducă copiii la grădiniță”.

„Stăm deja vreo 5 minute. Posibil să mai așteptăm. Foarte mulți oameni s-au blocat în ele, chiar și fetița și peste o oră ascensorul a fost deschis”.

Directorul „Lift Service”, Ion Stanciu, susține că aceste bobine sunt furate deoarece conțin cupru. Culmea, hoții vând bobinele cu doar 20-30 de lei kilogramul, în timp ce prețul de piață al cuprului este de 200 de lei.

El susține că și locatarilor ar trebui să le pese și să denunțe imediat la poliție hoții, pentru ca aceștia să poată fi reținuți în flagrant. Oamenii ar trebui să fie atenți în special atunci când văd persoane fără uniforma „Lift Service” că lucrează, chipurile, la ascensor: „De la 12 până la 13 toate cele 6 ascensoare din trei scări au fost stopate, locatarii puteau să vadă. Un transformator are 4-5 kg.”.

Poliția investighează și acest caz. În perioada 15 august – 12 octombrie au fost furate, în total, 9 bobine de frână ale ascensoarelor din Capitală. Prețul unei singure bobine este de 1500 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram