/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Aproape de oamenii străzii. Donează o haină și dăruiește căldură pentru cei fără adăpost

missing
16 octombrie 2017, ora 16:57

Este deja al cincilea an consecutiv când Centrul de găzduire a persoanelor fără adapost, în colaborare cu Liga tineretului din Moldova, încearcă să motiveze oamenii să ofere din puținul pe care îl au – o haină pentru oamenii rămași pe drumuri. Centrul le oferă de mâncare și le verifică starea de sănătate. Haine, însă, are puține pentru ei.

„Avem niște rezerve din anul trecut. Ele sunt deja selectate, dar ne pregătim pentru valul de persoane care se vor adresa”, susține Marcela Dița, responsabil al serviciului social.

Într-o mica încăpere, de aproape trei metri pătrați, s-au colectat niște haine, doar că cele mai multe se potrivesc sezonului cald al anului. La câteva săptămâni de când a demarat campania, s-a colectat doar o scurtă și o pereche de pantaloni.

„Numărul oamenilor străzii care se adresează la noi crește odată cu răcirea timpului, practic în fiecare zi vine câte o persoană – două sau trei noi”, spune Marcela Dița.

Chiar dacă par multe, totuși lipsesc cele mai căutate haine pentru această perioadă – pantalonii și puloverele călduțe. Ar mai trebui scurte, mantouri, fulare de toamnă și încălțăminte.

Oamenii saluta inițiativa și sunt gata să renunțe la multe lucruri din garderobă ca să readucă zâmbetul pe chipul celor față de care soarta a fost necruțătoare.

„Știți, cum deschizi garderoba parcă e plină, dar de fapt porți doar unul sau două lucruri. Pot să dăruiesc tot ce stă acolo”.

„Mulți oameni au posibilitatea să-și schimbe periodic hainele, cele vechi trebuie să le dăruim celor care au nevoie”.

Cei care au haine ce zac în garderobă fără nici un folos sunt îndemnați să le ofere unui om nevoiaș, care nu are nici măcar o pereche de ciorapi pe picioare. Sunt binevenite și alimentele, dar și produsele de igienă. Campania se va desfășura până pe 15 noiembrie. Toți cei care vor să doneze pentru oamenii străzii sunt așteptați la oficiul Ligii Tineretului din Moldova, din cadrul Academiei de Studii Economice – blocul C, sala 508.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram