08:43:52 25.04.2024
Stiri

Andrei Năstase, MULȚUMIT ȘI NU PREA de anunțul PAS: „Oferta noastră către PAS datează cu 11 octombrie 2016. Decizia nu mai poate fi bazată pe sondaje”

Politică 16.10.2017 16:26 Vizualizări2616 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase, MULȚUMIT ȘI NU PREA de anunțul PAS: „Oferta noastră către PAS datează cu 11 octombrie 2016. Decizia nu mai poate fi bazată pe sondaje”


Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că decizia cu privire la modul de participare sau neparticipare la următoarele alegeri parlamentare nu mai poate fi bazată pe sondaje și amânată aidoma celei cu privire la participarea cu un candidat comun în prezidențialele din 2016. O declarație în acest sens a fost făcută în contextul anunțului de astăzi al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care și-a arătat disponibilitatea de a merge pe o listă comună cu PPDA în alegerile parlamentare din anul viitor.

„Îndemnul nostru la unitate adresat tuturor forțelor politice emergente necesită o abordare responsabilă, reciproc respectuoasă din partea potențialilor parteneri, dar cel mai important necesită o atitudine de respect aparte față de cetățenii noștri, sătui de declarații și comunicate politice despre sondaje, despre mecanisme și algoritme de partajare, neurmate de fapte concrete, palpabile”, spune Năstase.

În același context, liderul PPDA accentuează că a trecut un an de când i-a propus Maiei Sandu să facă front comun.

„Oferta noastră către PAS datează cu 11 octombrie 2016. A fost reiterată în câteva rânduri pe parcursul anului ce s-a scurs de atunci, fiind orientată spre eficientizarea eforturilor comune, maximizarea rezultatelor în alegeri, realizate prin unitatea, reciprocitatea și paritatea celor două partide. Decizia cu privire la modul de participare sau neparticipare la următoarele alegeri parlamentare nu mai poate fi bazată pe sondaje, amânată aidoma celei cu privire la participarea cu un candidat comun în prezidențialele din 2016 și trebuie să fie parte a unui efort și agendă comune de lungă durată, nu ocazională, cuprinzând următoarele cicluri parlamentar, local și prezidențial”, a mai adăugat Andrei Năstase.

De menționat că PAS a anunțat că este dispus să meargă cu o listă comună cu PPDA în alegeri, dar a pus și unele condiții.

„Am propus să formăm o comisie comună de selectare a candidaților, cu participarea reprezentanților din societatea civilă, pentru a ne asigura că în listă vor fi incluși cei mai potriviți și integri candidați. Avem toată încrederea că vom construi un parteneriat eficient, având la bază cooperarea, onestitatea și buna înțelegere dintre ambele partide. Avem convingerea că doar prin unitatea forțelor proeuropene autentice poate fi dărâmat regimul Plahotniuc-Dodon și readusă Moldova pe calea normalității”, se arată într-un comunicat de presă al PAS.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md