Andrei Năstase: Decizia privind modul de participare la următoarele alegeri nu mai poate fi amânată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Decizia cu privire la modul de participare sau neparticipare la următoarele alegeri parlamentare nu mai poate fi bazată pe sondaje sau amânată, susține președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Acesta a menționat luni, prin intermediul unei declarații publice, că îndemnul la consolidare al Platformei DA „necesită o abordare responsabilă, reciproc respectuoasă din partea potențialilor parteneri, dar cel mai important, necesită o atitudine de respect aparte față de cetățenii noștri, sătui de declarații și comunicate politice despre sondaje, despre mecanisme și algoritme de partajare, neurmate de fapte concrete, palpabile”.

„Oferta noastră către PAS, datează cu 11 octombrie 2016. A fost reiterată în câteva rânduri pe parcursul anului ce s-a scurs de atunci, fiind orientată spre eficientizarea eforturilor comune, maximizarea rezultatelor în alegeri, realizate prin unitatea, reciprocitatea și paritatea celor două partide”, a declarat Năstase.

El a ținut să accentueze faptul că „decizia cu privire la modul de participare sau neparticipare la următoarele alegeri parlamentare nu mai poate fi bazată pe sondaje, amânată aidoma celei cu privire la participarea cu un candidat comun în prezidențialele din 2016 și trebuie să fie parte a unui efort și agendă comune de lungă durată, nu ocazională, cuprinzând următoarele cicluri parlamentar, local și prezidențial”.

Declarația lui Andrei Năstase vine în contextul unui anunț al Partidului Acțiune și Solidaritate precum că formațiunea politică a analizat oferta Platformei DA de a merge împreună în alegerile parlamentare și că este de acord cu aceasta. Totuși, PAS susține că o decizie ar trebui luată „mai aproape de alegerile parlamentare”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...