Pietonii nedisciplinați şi șoferi care nu le acordă prioritate au fost luaţi la ochi de oamenii legii în cadrul operațiunii „Săptămâna siguranței rutiere”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectorii de patrulare au depistat în trafic 1,671 de încălcări, atât din partea șoferilor, cât și a pietonilor, pe parcursul 9 – 13 octombrie.

INP a desfășurat pe întreg teritoriul țării „Săptămâna siguranței rutiere”, care a avut scopul de a preveni principalele cauze generatoare de accidente, precum şi să conștientizeze participanții la traficul rutier cu privire la importanța respectării RCR.

Astfel, în urma intensificării activităților de control a traficului rutier, inspectorii de patrulare au depistat în trafic 1,671 de încălcări, atât din partea șoferilor, cât și a pietonilor.

Din numărul total de încălcări documentate, cele mai multe au fost comise de șoferi, limita de viteză fiind încălcată de 980 de conducători auto. Aceștia sunt urmați de alții 246 de șoferi care au încălcat regulile de oprire și neacordare de prioritate a pietonilor și altor participanți la trafic, 226 de șoferii nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră, iar 70 au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranță.

Nici pietonii nu au putut respecta regulile de circulație, fiind sancționați contravențional 120 de cetățeni.

INP reamintește că începând cu anul 2007, ziua de 13 octombrie marchează în Europa Ziua siguranței rutiere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...