Peste 2 000 de polițiști din R.Moldova au primit echipament, tehnică de calcul și automobile

Peste 2 000 de polițiști din Republica Moldova au primit echipament, tehnică de calcul și automobile, achiziționate în cadrul suportului bugetar oferit de către Uniunea Europeană pentru reforma Poliției.

În total, astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, au fost oferite 54 de automobile, 2 053 de unități de tehnică de calcul şi peste 4 000 de unități de echipament.

Valoarea totală a lotului de echipament și dotări înmânat astăzi este de 30,7 milioane lei.

Aceste dotări ale angajaților poliției vin să susțină procesul de dezvoltare al Poliției și să consolideze capacitățile de patrulare, reacționare și intervenție ale Poliției la apelurile cetățenilor,  oferindu-le servicii de calitate înaltă.

Astăzi avem toate instrumentele necesare prin care putem și trebuie să devenim o Poliție mai modernă, mai eficientă și mai aproape de cetățeni, or acest lucru începe în primul rând de angajații poliției, care pe lângă faptul că trebuie să-și schimbe atitudinea în raport cu necesitățile cetățeanului, ei trebui să fie dotați corespunzător pentru a putea oferi servicii de calitate înaltă societății ”, a declarat Alexandru Pînzari, șeful Poliției.

În mai 2016, a fost semnată și aprobată, de către Guvern, Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016 – 2020, prin care Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției își propun să continue reforma sistemului polițienesc și să alinieze standardele, în domeniu, la cele internaționale.

Astfel, astăzi au fost prezentate și înmânate:

54 de vehicule oferite sectoarelor de poliție și unităților de gardă din inspectoratele de poliție, teritoriale, ce nu au beneficiat de unități de transport din primul suport bugetar. Astfel, toate cele 203 sectoare de poliție vor fi dotate corespunzător.

2053 de unități de tehnică de calcul: computere, imprimante, etc. oferite secțiilor de urmărire penală și investigații, sectoarelor de poliție și unităților de gardă din cadrul inspectoratelor de poliție teritoriale.

peste 4000 de unități de echipament: centuri tactice cu huse pentru cătușe, balonașe cu gaz, tocuri pentru pistol, lanterne, cătușe, mănuși tactice, etc. oferite ofițerilor de sector, angajaților poliției implicați în transportarea persoanelor aflate în custodia poliției, angajaților poliției din izolatoarele de detenției provizorie, ofițerilor de patrulare și reacționare operativă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.