08:29:22 20.04.2024
Stiri

Gardienii care au împiedicat două jurnaliste să filmeze în preajma GBC au fost SANCȚIONAȚI

Social 16.10.2017 15:19 Vizualizări2750 Autor: Ziarul National
Gardienii care au împiedicat două jurnaliste să filmeze în preajma GBC au fost SANCȚIONAȚI Anticorupție


Compania „Argus-S” care asigură paza clădirii Global Busuness Center anunță că i-a sancționat disciplinar pe gardienii care nu le-au permis, săptămâna trecută, unor jurnaliste de la „Ziarul de Gardă” să filmeze în preajma acesteia.

„Compania „Argus-S” precizează că angajații care au încălcat regulamentul au fost deja sancționați disciplinar, iar compania își manifestă deschiderea și colaborarea totală cu reprezentanții MAI, care investighează incidentul. Menționăm că sarcina noastră contractuală este să asigurăm buna desfășurare a activității în clădirea Global Business Center, unde au oficii mai multe organizații, companii naționale și internaționale. Modul în care au acționat angajații noștri în cazul reclamat de dvs. nu corespunde procedurilor prestabilite și acesta este motivul pentru care ei au fost sancționați”, se arată într-un răspuns al „Argus-S” oferit Ziarului NAȚIONAL.

Răspunsul companiei de pază vine după ce mai mulți jurnaliști au organizat astăzi un flash-mob în fața GBC, exprimându-și nemulțmirea vizavi de faptul că, pe 11 octombrie, două jurnaliste de la ZdG care filmau un reportaj pe o stradă din apropierea GBC au fost somate de angajații serviciului de securitate al GBC să părăsească zona, pe motiv că edificiul ar fi o proprietate privată.

La o zi după acest incident, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că s-a autosesizat și că va investiga cazul.

„De ele (jurnalistele - n.r.) s-au apropiat pe rând trei bărbați și le-au solicitat să nu filmeze în direcția clădirii. Totodată, din imagini nu se observă ca persoanele de gen femenin să fi prezentat legitimații de jurnalist, fapt doar afirmat în discuții. Altercații ori agresiuni verbale nu au fost înregistrate. Dacă se va demonstra că au fost încălcate drepturile jurnaliștilor, persoanele vinovate vor fi atrase la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare”, se arăta într-un comunicat de presă al Poliției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md