Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor după gravele inundaţii din aceste ultime săptămâni au continuat luni, potrivit autorităţilor.

În provinciile din nordul şi centrul ţării, peste 50.000 de case au fost inundate sau distruse, aproximativ 300.000 de animale au fost ucise şi hectare întregi de teren distruse, potrivit informaţiilor furnizate de agenţia guvernamentală care se ocupă de gestionarea dezastrelor naturale.

Autorităţile se tem că vor avea loc noi alunecări de teren odată cu sosirea furtunii Khanun, în special în provincia Hoa Binh, din nordul ţării.

Fenomenele naturale au făcut victime şi în Thailanda, unde trei persoane au fost ucise de inundaţii în aceste ultime zile.

Vietnamul se confruntă cu peste 10 furtuni sau taifunuri în fiecare an, iar, potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 170 de persoane au fost ucise sau date dispărute în urma intemperiilor, de la începutul anului.

La mijlocul lunii septembrie, taifunul Doksuri, unul dintre cele mai severe fenomene din ultimii ani, a făcut ravagii în partea centrală a ţării, provocând moartea a 11 persoane.

Cele mai multe furtuni au loc în intervalul mai-octombrie, perioada musonului, iar coasta centrală a acestei ţări din Asia de sud-est este cel mai afectată.

Anul trecut, 248 de persoane au fost ucise în catastrofe naturale, potrivit celor mai recente statistici ale autorităţilor.

Potrivit Băncii Mondiale, catastrofele naturale au făcut peste 13.000 de morţi şi au provocat pagube materiale în valoare de peste 6,4 miliarde de dolari în Vietnam, în ultimii 20 de ani.