15:27:38 29.03.2024
Stiri

Automobile și computere de MILIOANE, donate de UE Poliției din R. Moldova: „Avem toat instrumentele. Putem să devenim o Poliție mai modernă”

Social 16.10.2017 15:00 Vizualizări7187 Autor: Ziarul National
Automobile și computere de MILIOANE, donate de UE Poliției din R. Moldova: „Avem toat instrumentele. Putem să devenim o Poliție mai modernă”


În R. Moldova nu mai există, în acest moment, sectoare de poliție fără automobile.

Ultimele 54 dintre cele 203 existente au primit astăzi unități de transport noi, cumpărate din banii Uniunii Europene, care finanțează reforma sistemului polițienesc din R. Moldova.

Tot astăzi, secțiilor de urmărire penală și investigații, sectoarelor de poliție și unităților de gardă din cadrul inspectoratelor de poliție teritoriale le-au fost oferite 2 053 de unități de tehnică de calcul, cum ar fi computere, imprimante etc., dar și peste 4 000 de unități de echipament - centuri tactice cu huse pentru cătușe, balonașe cu gaz, tocuri pentru pistol, lanterne, cătușe, mănuși tactice etc.



Echipamentul a ajuns la ofițerii de sector, angajații Poliției implicați în transportarea persoanelor aflate în custodia poliției, cei ai Poliției din izolatoarele de detenție provizorie și la ofițerii de patrulare și reacționare operativă.

Aceste dotări ale angajaților Poliției vin să susțină procesul de dezvoltare a Poliției și să consolideze capacitățile de patrulare, reacționare și intervenție ale Poliției la apelurile cetățenilor, oferindu-le servicii de calitate înaltă.

Valoarea totală a lotului de echipament și dotări înmânat astăzi este de 30,7 milioane de lei.

„Astăzi avem toate instrumentele necesare prin care putem și trebuie să devenim o Poliție mai modernă, mai eficientă și mai aproape de cetățeni, or acest lucru începe în primul rând de la noi, angajații Poliției care, pe lângă faptul că trebuie să-și schimbe atitudinea în raport cu necesitățile cetățeanului, trebuie să fie dotați corespunzător pentru a putea oferi servicii de calitate înaltă societății și a putea face față oricăror provocări,” a declarat la evenimentul de transmitere a mașinilor și echipamentului Alexandru Pânzari, șeful Inspectoratului General al Poliției, în prezența șefului adjunct al Secției Operațiuni a Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Marco Gemmer.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md