Motivul pentru care Liverpool l-a refuzat pe Cristiano Ronaldo

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cristiano Ronaldo ar fi putut ajunge la Liverpool, înainte de a scrie istorie la rivala Manchester United. Fostul manager al ”cormoranilor”, Gerard Houllier, a dezvăluit că l-a remarcat pe portughez la un turneu de tineret, în Franța, dar a renunțat la ideea de a-l aduce pe ”Anfield”, atunci când au auzit pretențiile salariale ale actualului star al lui Real Madrid.

L-am văzut la turneul Under 21 de la Toulon și m-am dus pentru el. Dar aveam un plafon salarial și nu plăteam salariul pe care el și-l dorea. Apoi, Manchester United a jucat un amical împotriva lui Sporting și toți băieții i-au spus lui Sir Alex Ferguson să-l transfere. Am căzut de acord să nu incălcăm planul salarial. Ar fi creat probleme în vestiar”, a declarat Gerard Houllier, pentru Liverpool Echo.

Salariul n-a fost singurul motiv pentru care francezul a renunțat la Ronaldo. În 2003, Liverpool îl adusese pe Harry Kewell de la Leeds, un jucător care avea atunci 25 de ani și deja impresionase în sezoanele în care evoluase în tricoul lui Leeds United.

Poate că am fi câștigat titlul cu Ronaldo, dar l-am avut pe Harry Kewell, care era extraordinar în acel moment. Avea foame de trofee, dar s-a accidentat foarte grav. După, n-a mai avut aceeași încredere și același apetit”, a adăugat Gerard Houllier.

Cristiano Ronaldo a ajuns, tot în 2003, la Manchester United, club cu care a câștigate trei titluri consecutive în Premier League (2006-2007, 2007-2008, 2008-2009) și Liga Campionilor (2007-2008). În plus, datorită evoluțiilor din 2008, el a primit și Balonul de Aur în acel an din partea France Football.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...