Schimbări în clasamentul FIFA: Echipele bine clasate care vor lipsi de la CM 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Campioana Mondială și câștigătoarea Cupei Confederațiilor, naționala de fotbal a Germaniei, rămâne lider în clasamentul FIFA, chiar dacă distanța față de următoare clasată Brazilia este tot mai mică.

Pe locul 3 rămâne campioana Europeană Portugalia, urmată de Argentina, Belgia și surprinzătoarea Polonia – care va fi și cap de serie la Cupa Mondială.

Cea mai importantă creștere a înregistrat-o în această lună Franța. Vicecampioana Europei a urcat pe locul 7, luând locul Elveției, care a căzut până pe 11 și ratează șansa de a fi cap de serie la al doilea Campionat Mondial consecutiv, în cazul în care va trece de barajul european, din noiembrie.

Cea mai bine clasată echipă în această ierarhie și care nu va participa la Mondial este Chile, situată pe poziția a 9-a. Peru, ocupanta locului 10, la fel nu are biletele pentru Rusia asigurate, dar pornește favorită în barajul intercontinental cu Noua Zeelandă. De altfel, peruvienii ocupă cel mai bun loc în istoria lor.

Țara Galilor, ocupanta poziției a 14-a, este o altă echipă bine clasată care va sta acasă la Mondialul din Rusia, la fel ca și Olanda (20), Slovacia (24), SUA (27) sau Scoția (29).

Cea mai slab clasată națională calificată la mondial este Arabia Saudită, care ocupă locul 63.

Iată care sunt primele 30 de naționale în ierarhia mondială:


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...