Federica Mogherini aşteaptă o susţinere puternică din partea UE pentru acordul nuclear iranian

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a declarat luni că aşteaptă o susţinere puternică din partea miniştrilor de Externe din UE pentru acordul nuclear iranian semnat în 2015, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Este un acord care funcţionează. Este un acord de care avem nevoie pentru securitatea noastră şi mă aştept azi la un semnal puternic din partea miniştrilor în favoarea unităţii europene, susţinerea şi angajamentul total al acestora pentru implementarea acordului de către toate părţile”, a spus Mogherini, înaintea unei întruniri la Luxemburg.

Anterior, Federica Mogherini a declarat că acordul nuclear cu Iranul nu a fost încălcat, subliniind că nu poate fi anulat unilateral de nicio ţară.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri seară că nu poate confirma respectarea de către Iran a acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite din tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce „oricând”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...