Serialul politic „House of Cards”, studiu obligatoriu pentru școala de propagandă și manipulare rusă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Seriale americane se întorc împotriva lor. Rușii care au acționat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite pentru a influența rezultatul în favoarea lui Donald Trump au avut obligatoriu de studiat producția „House of Cards” în ordine să își îmbunătățească mesajele pe care le lansa în Statele Unite, conform unui fost membru care a lucrat pentru o cunoscută astfel de grupare din Sankt-Petersburg, scrie Yahoo.

Conform interviului acordat de acesta pentru publicația independetă rusă „Rain”, propagandiștii urmăreau să ajungă la publicul american prin postarea de „comentarii” provocatoare la articole din New York Times sau Washington Post.

O temă centrală a acestora era să facă referire la Hillary Clinton prin menționarea scandalurilor uriașe ce au avut loc în timp ce soțul său ocupea fotoliul de la Casa Albă, averea sa sau folosirea de către aceasta a unui server privat pe vremea când ocupa deținea funcția de Secretar de Stat în administrația Obama.

Instrucțiunile primite de către aceștia erau de a crea controverse privind guvernul american și administrația Obama, iar pentru a își îmbunătăți mesajul astfel încât să capteze publicul țintă aceștia au fost forțați să urmărească serialul „House of Cards”.

Popularul serial politic difuzat de Netflix prezintă povestea unui congressman american lipsit de remușcări și avid de putere care cu ajutorul soției sale la fel de ambițioase ajunge să devină președinte al Americii, în special prin fapte de corupție, plantarea de povești denigratoare în presă despre adversarii săi și în plus reușeste să își acopere și urmele după ce a ucis o jurnalistă și un membru al Congresului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...