Unul dintre cei mai căutaţi terorişti în lista FBI, omorât în Filipine. Washingtonul oferea 5.000.000 dolari pe capul său

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Isnilon Hapilon, unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume, a fost ucis de armata filipineză, care desfăşoară o operaţiune pentru eliminarea jihadiştilor din Marawi, un oraş musulman din sudul Filipinelor.Washingtonul a pus o recompensă de cinci milioane de dolari pe capul său.

Doi lideri terorişti, între care Isnilon Hapilon, un islamist care figurează pe lista „celor mai căutaţi terorişti” de către FBI, au fost ucişi luni în cursul unui asalt la Marawi.

„Trupele noastre au reuşit să pună mâna pe Isnilon Hapilon şi Omar Maute. Ambii au fost ucişi”, a anunţat ministrul filipinez al Apărării Delfin Lorenzana.

Potrivit lui Lorenzana, Hapilon şi Maute au fost omorâţi în cursul unui ultim asalt al forţelor terestre contra jihadiştilor retraşi în Marawi.

Bătălia pentru Marawi, cel mai mare oraş musulman din Filipine, o ţară catolică, a început la 23 mai. De atunci, peste 1.000 de persoane au fost ucişse şi 400.000 strămutate din cauza luptelor.

Isnilon Hapilon, 51 de ani, era cunoscut drept un comandant de rang înalt al Abu Sayyaf şi „emirul” Statului Islamic din Asia de Sud-Est.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...