PAS şi Platforma DA merg într-un bloc electoral la alegerile parlamentare din 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Acțiune și Solidaritate anunţă că a decis să meargă într-un bloc electoral cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr la alegerile parlamentare din 2018. Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a PAS, după ce în ultimul timp au apărut mai multe speculații în presă cum că cele două partide nu ar fi ajuns la un consens.

„La ședința din 7 octombrie 2017, Consiliul Politic Național al PAS a reconfirmat disponibilitatea formațiunii noastre de a participa la următoarele alegeri parlamentare împreună cu PPDA”, anunţă reprezentanţii PAS.

Cei din PAS spun că sunt gata să participe pe o listă comună, iar mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin.

„Am informat partenerii noștri despre faptul că suntem gata să participăm pe o listă comună. Considerăm că mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin. Am propus, de asemenea, să formăm o comisie comună de selectare a candidaților, cu participarea reprezentanților din societatea civilă, pentru a ne asigura că în listă vor fi incluși cei mai potriviți și integri candidați. Avem toată încrederea că vom construi un parteneriat eficient, având la bază cooperarea, onestitatea și buna înțelegere dintre ambele partide”, se mai arată în mesajul PAS.

Reprezentanții partidului îşi exprimă convingerea că doar prin unitatea forțelor proeuropene autentice poate fi dărâmat regimul Plahotniuc-Dodon și readusă Moldova pe calea normalității.

PPDA a confirmat, anterior, prin vocea lui Andrei Năstase, şi nu numai, că ar dori un bloc electoral comun cu PAS, pentru scrutinul din 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...